Primer dijous;

En aquest curs la classe es va dividir en dos parts, la primera desenvolupada en un aula teòrica, cada dia rebiem informació i material suplementari pel coneixement dels diferents vins que tastaríem en la segona part de la classe, a l’aula de tast, dividida en petits espais individuals amb llum pròpia, copes i fitxes de tast per emplenar.
El primer dia ens vam introduir al món dels escumosos, majoritariament el cava i champagne. Aprenent la seva història, mètodes d’elaboració i criança, varietats de raïm, regions elaboradores, classificació i les diferències entre els dos.
Ja a l’aula de tast, ens esperaven quatre caves i un champagne, entre els quals hi havia, Tres caves de l’ Empordà : un brut nature jove amb criança de 18 mesos, un rosat jove de garnatxa i monastrell i un brut nature gran reserva. Un Sovirat dolç i jove i al final de tot un champagne Brut Gran Reserva de Epernay.
El primer dia ens vam introduir al món dels escumosos, majoritariament el cava i champagne. Aprenent la seva història, mètodes d’elaboració i criança, varietats de raïm, regions elaboradores, classificació i les diferències entre els dos.

Ja a l’aula de tast, ens esperaven quatre caves i un champagne, entre els quals hi havia, Tres caves de l’ Empordà : un brut nature jove amb criança de 18 mesos, un rosat jove de garnatxa i monastrell i un brut nature gran reserva. Un Sovirat dolç i jove i al final de tot un champagne Brut Gran Reserva de Epernay.
Al llarg de la sessió de tast ens van enssenyar la forma d’ obrir l’ampolla, servir els vins escumosos i l’evolució que pateixen els taps durant els diferents tipus de criança.
Segon dijous;
El segon dijous del curs ens vam endinsar en el món dels vins especials que abarca els vins generosos, dolços naturals, licorosos –generosos i les mistelas, encara que vam aprofundir sobretot en els vins generosos i licorosos dolços andalusos com el fino,
manzanilla, amontillado, oloroso i Pedro Ximénez. Dels quals, vam veure el clima , terreny , varietat de raïm emprada i l’elaboració i criança especials a la que es sotmeten per arribar als diferents tipus de vins i les seves diferències.

Tot això acompanyat de fulletons informatius de la D.O Jerez, tipus de maridatge, la copa utilitzada i el seu servei.
A la sala de tast començàrem amb un exercici en el qual van distribuir deu aromes diferents amb la fi d’identificar cada aroma i la seva pertinença a una gamma determinada.
A continuació el tast propiament dit, amb una selecció que es componia de un Fino, una Manzanilla, un Amontillado, un Oloroso seco i un Pedro Ximénez. Tots ells sota la D.O Jerez.
En aquests vins queda molt clar els diferents tipus de criança, els aromes i color que aporta, i la influència del clima marítim, la temperatura càlida i la varietat de raïm emprada que donen un carácter especial a aquest vins.

En aquests vins queda molt clar els diferents tipus de criança, els aromes i color que aporta, i la influència del clima marítim, la temperatura càlida i la varietat de raïm emprada que donen un carácter especial a aquest vins.
I com a novetat en el curs vam podem gaudir d’uns formatges blaus i curats en maridatge amb els nostres vins, una nova experiència que va obrir les nostres papiles gustatives.
Tercer dijous;
Arribem a l’ultim dia del curs, avui parlem dels vins espanyols. Estudiem les diferents categories i especialment les Denominacions d’ Origen (D.O), les quals vam veure per regions. De cadascuna d’elles destaquem la zona de recollida, les seves característiques principals, els diferents tipus de vins que s’elaboren i les bodegues i vins més destacats de la propia D.O..
Per finalitzar les sessions de tast, degustàrem diferents vins negres de varies categories, com un vi jove D.O. de Montsant amb criança de 10 mesos en barrica, elabo

Tots coincidim en que els curs es complementa perfectament amb el primer nivell i ens va obrir les portes a uns tipus de vins diferents, els escumosos i generosos.
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada