Carles Aymerich, Millor Sommelier d'Espanya 2009

22 de nov. 2009

Carles Aymerich, representant de Catalunya (Girona), ha estat guardonat amb el títol al Millor sommelier d'Espanya 2009 durant les VI Jornades de sommelieria a Valladolid, que s'han celebrat entre el 9 i el 11 de novembre al Centre Cultural Miguel Delibes.


El representant per Alacant, Rafael Reyes, es va classificar segon en el concurs al millor sommelier espanyol d'aquest any, mentre que David Ghosn, candidat per Castilla-La Mancha (Toledo), va quedar en tercera posició.

Els tres, que es van classificar com a finalistes després de sotmetre's a una prova escrita al costat d'altres 20 sommeliers espanyols durant la jornada d'ahir, van participar avui en una final oberta al públic i en rigorós directe a la que van demostrar els seus amplis coneixements sobre el món del vi .

Durant la final del concurs, i per convertir-se en el Millor Sommelier d'Espanya, els tres classificats van haver de localitzar i corregir els errors d'una carta, fer un tast a cegues de diversos vins i destil•lats, oferir un servei amb decantació d'un vi, realitzar el maridatge perfecte d'un menú de gala i tot això demostrant el seu coneixement de llengües estrangeres i la seva professionalitat.