3r CARTAVÍ 2009

23 de nov. 2009

Avui, dilluns 23 de novembre, s’ha celebrat la tercera edició del CARTAVÍ al Palau de Congressos de Catalunya. És un esdeveniment que premia a les millors cartes de vins de restaurants d’arreu de Catalunya, amb una sola condició. Que la carta hi hagi presència de vins catalans.
Un concurs, organitzat per l’Associació Vinícola Catalana, l’Associació Catalana de Sommeliers i per la Unió Vinícola del Penedès, que enguany s’han presentat més de 500 cartes de vins. Una xifra que augmenta en cada edició. Els organitzadors, juntament amb els jutges, han comentat que ha augmentat notablement el nivell i que conseqüentment ha estat molt difícil donar el veredicte final.


Els premis es dividien en tres grans grups. Grup A, per a restaurants que la carta sense incloure el vi, no sobrepassés els 25€, el Grup B, per a restaurants que la carta sense incloure el vi, estigués entre els 25€ i 45€, i finalment el Grup C, per a restaurants que la carta sense incloure el vi, superés els 45€. Dins de cada grup es subdividia en Finalistes, Tercer Premi, Segon Premi i Primer Premi. Tot seguit exposo:

Primer Premi de cada grup:
- Grup A: Hereu (Vilafranca del Penedès).
- Grup B: Cal Blay Vint-i-cinc (Sant Sadurní d’Anoia).
- Grup C: El Cingle (Vacarisses).

Segon Premi de cada grup:
- Grup A: La Llavor dels Origens (BCN) i El Gat Blau (Vilafranca del Pendès).
- Grup B: Argolla (Castellví de la Marca) i Ú Restaurant (Avinyonet del Penedès).
- Grup C: Cinc Sentits (BCN) i Emporium (Castelló d’Empúries).

Tercer Premi de cada grup:
- Grup A: Niu Nou (Bagà), Al Costat del Museu (El Vendrell) i Moderno (Vilalba dels Arcs).
- Grup B: Mas Renart (Mollet de Perelada), Negrefum (Vilanova i la Geltrú) i Marejol (Vilanova i la Geltrú).
- Grup C: Lluçanès (BCN), El Bulli (Roses) i Can Jubany (Calldetenes).


Abans i després de l’entrega de premis, diferents bodegues han exposat els seus productes. Aquí exposo alguns noms presents en la tercera edició: Espelt, Synera, Castell Peralada, Juvé Y Camps, Castell del Remei, Olivera, Heretat Mas Tinell, Gramona, Llopart, Finca Viladellops, etcètera. Cal destacar la presència de la revista del sector “Vinos y Restaurantes” i del Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI).
Un esdeveniment on les bodegues aprofiten per presentar nous vins, on es pot intercanviar sensacions, experiències i impressions amb els comercials i enòlegs de les diferents bodegues, on aprofites per a renovar els teus coneixements, etcètera, entre moltes altres coses.