CURS INICIACIÓ AL MÓN DEL CAFÈ (I)

31 de març 2010



El dilluns passat va finalitzar la segona edició del curs “Iniciació al món del cafè (I)”, realitzat per el professional del cafè, Josep Rovira del Fòrum Cultural del Cafè, i el professor Xavi Iglesias.


Com en la primera edició, aquest curs es va fer en quatre sessions de tres hores.
- Primera sessió: va constar d’una classe teòrica on es explicar el cafè com a producte. El seu origen, obtenció i tractament. Després la part pràctica va constar d’un tast “brasileny”. Aquesta modalitat de tast és una part molt important del procés d’obtenció del cafè, ja que gràcies a ell podrem detectar els sabors i defectes del cafè abans del procés del torrat.
- Segona sessió: en la classe teòrica vam conèixer les diferents procedències i els tractaments del cafè (torrat, descafeïnat, soluble i líquid concentrat) i finalment, el cafè mòlt. Pel que fa la classe pràctica vam fer un tast del cafè fet en les diferents cafeteres existents i també vam torrar el cafè en una torradora petita.
- Tercera sessió: teòricament vam parlar del cafè en el món de l’Hostaleria i les diferents màquines que podem utilitzar per la seva elaboració amb els diferents molins. A la pràctica vam elaborar uns expressos perfectes buscant el punt de molgut exacte i correcte.
- Quarta sessió: a la teòrica vam veure les diferents preparacions del cafè. I en la pràctica vam assistir a una demostració de Latte Art realitzada per un professional del cafè. I després, els alumnes, van realitzar el seu propi Latte Art amb una realització de cafè expresso.

Un curs molt enriquidor i important, ja que el cafè en l’Hostaleria no té el tracte que es mereix. Conseqüentment els clients no prenen el cafè amb les seves qualitats i el seu esplendor. Cal ensenyar i insistir el tracte, producció i elaboració correcte del cafè. I així el clients gaudiran d’un expresso perfecte. La clau per que això passi s’anomena: barista.

1 comentaris:

Anònim ha dit...

Treballant durant les vacances, eh? Felicitats pel blog, m'ha agradat molt. He posat el link al blog de l'Institut, que no hi era! http://blocs.xtec.cat/meridiana/
Eulàlia