IV CAMPIONAT BARISTA DE CATALUNYA

22 d’oct. 2009
El passat 16 d’octubre, en les instal·lacions del IES EHTB, es va realitzar el IV Campionat Barista de Catalunya, organitzat per el Fòrum Cultural del Cafè. En aquesta edició hi van participar 7 baristes, entre els quals hi havia el professor Xavier Iglesias.

Els participants havien d’elaborar 4 expressos, 2 cappuccinos, 1 combinat sense alcohol i 1 combinat amb alcohol. Podien elegir el tipus de cafè, tassa, decoració, elaboració dels combinats, el maridatge de la música, etc. Però el més important era servir un bon cafè amb el punt de mòlt perfecte, la crema amb estructura i un sabor extraordinari. També era important elaborar el cappuccino amb l’escuma a la temperatura i estructura adient. I per últim, la part decisiva i també important era la elaboració dels combinats, on el barista havia d’utilitzar la seva creativitat, imaginació i experiència, per sorprendre visualment, olfactivament i gustativament als jutges. El temps màxim per a realitzar totes aquestes elaboracions era de 16 minuts, si es sobrepassava el temps es penalitzava restant punts.
Però encara hi havia més pressió, i és que s’havia de realitzar sota l’atenta mirada de 6 persones que componien el jurat. Els quals no perdien detall de cap moviment que realitzava el barista, ni tampoc perdien de vista el cafè que s’elaborava des de el seu molgut fins que es retirava la tassa del jurat.

Tots els baristes van realitzar un campionat excepcional. Amb elaboracions realment sorprenents, unes bones explicacions, un “latte art” ben aconseguit, etc. Però com en tot campionat hi van haver errors, ja sigui per els nervis o per la inexperiència, i aquests, juntament amb el veredicte dels jutges de tast, van declinar el podi.

En tercer lloc, Ruben Cabello. En segon lloc, Ferran Coll. I en primer lloc, quedant com a campió del IV Campionat Barista de Catalunya, Xavier Iglesias.
El professor del IES EHTB va realitzar una aparició espectacular, perfecte i correcte, fruit de les hores invertides cada dia. Les seves elaboracions van ser immillorables, va fer una molt bona explicació del que feia i deixava de fer, va impactar al jurat, i sobretot l’hi va donar temps a netejar tota la màquina i components i recollir tot el material utilitzat.



Aquest campionat atorga a Xavier Iglesias el paper de representant barista de Catalunya a la final espanyola, a Madrid.

Des d’aquí desitjar-li el millor. I que torni sent campió estatal de baristes.

4 comentaris:

Hector Escriche ha dit...

estas fet un crack!

Unknown ha dit...

Com sempre un nerví! mira que tenir temps per netejar-ho tot!!! jajaja
com diu l'Hector un crack!!!
Petons
Nuria Serra

amendez ha dit...

Ole, ole y ole.
Menudo máquina cafetero estás hecho! Muchas felicidades tio!!

Alejandro

Anònim ha dit...

Es que el que vale ,vale y el que no a galeras a remar ...Una abraçada molt gran company.

Carles del Olmo..