El dilluns passat va finalitzar la segona edició del curs “Iniciació al món del cafè (I)”, realitzat per el professional del cafè, Josep Rovira del Fòrum Cultural del Cafè, i el professor Xavi Iglesias.
Com en la primera edició, aquest curs es va fer en quatre sessions de tres hores.
- Primera sessió: va constar d’una classe teòrica on es explicar el cafè com a producte. El seu origen, obtenció i tractament. Després la part pràctica va constar d’un tast “brasileny”. Aquesta modalitat de tast és una part molt important del procés d’obtenció del cafè, ja que gràcies a ell podrem detectar els sabors i defectes del cafè abans del procés del torrat.
- Segona sessió: en la classe teòrica vam conèixer les diferents procedències i els tractaments del cafè (torrat, descafeïnat, soluble i líquid concentrat) i finalment, el cafè mòlt. Pel que fa la classe pràctica vam fer un tast del cafè fet en les diferents cafeteres existents i també vam torrar el cafè en una torradora petita.
- Tercera sessió: teòricament vam parlar del cafè en el món de l’Hostaleria i les diferents màquines que podem utilitzar per la seva elaboració amb els diferents molins. A la pràctica vam elaborar uns expressos perfectes buscant el punt de molgut exacte i correcte.
- Quarta sessió: a la teòrica vam veure les diferents preparacions del cafè. I en la pràctica vam assistir a una demostració de Latte Art realitzada per un professional del cafè. I després, els alumnes, van realitzar el seu propi Latte Art amb una realització de cafè expresso.
Un curs molt enriquidor i important, ja que el cafè en l’Hostaleria no té el tracte que es mereix. Conseqüentment els clients no prenen el cafè amb les seves qualitats i el seu esplendor. Cal ensenyar i insistir el tracte, producció i elaboració correcte del cafè. I així el clients gaudiran d’un expresso perfecte. La clau per que això passi s’anomena: barista.